AZ AUTÓ TÉLRE TÖRTÉNŐ FELKÉSZÍTÉSE ELENGEDHETETLEN A BIZTONSÁGOS KÖZLEKEDÉSHEZ ÉS A MARADANDÓ ÉLMÉNYEKHEZ.
SZERETN
ÉNK NÉHÁNY JÓ TANÁCCSAL HOZZÁJÁRULNI AHHOZ, HOGY A TÉL AZ ÖN SZÁMÁRA IS ÖRÖMFORRÁS LEHESSEN.

HASZNÁLJON TÉLI GUMIABRONCSOT, AMELY ÖT ÉVNÉL NEM RÉGEBBI, PROFILMÉLYSÉGE PEDIG LEGALÁBB 4 MM!

Ez nem csupán azért fontos, mert jégen, hóban a lamellás gumi jobban fog, hanem azért is, mert a téli abroncs összetételéből adódóan jobban tapad 7 °C alatt. Jó megoldás a kisebb átmérőjű acélfelni és a hozzá tartozó gumi használata. Ez jobban viseli az ilyenkor szokásos úthibákat, a jég feloldására kiszórt só pedig tönkreteszi az alufelnit. Fontos a megfelelő állapotú gumiabroncs használata is. Erősen kopott 4 milliméter alatti profilmélységű téli gumival hóesésben el se induljunk! Ez alatt az érték alatt már nem bír elegendő vizet, latyakot elvezetni, és a lamellák sem kapaszkodnak megfelelően. Az öt évnél öregebb téli gumi már keményebb, nem nyújtja azt a teljesítményt, mint új korában. Ezek az abroncsok biztosan kevesebb tapadást nyújtanak, ne kockáztassunk!

CSERÉLTESSE LE A HŰTŐVIZET ÉS AZ ABLAKMOSÓ FOLYADÉKOT FAGYÁLLÓRA!

Az éjszakai fagyok több szempontból is veszélyesek a járművekre, és jelentős kárt okozhatnak. Téli gumit elvileg csak akkor kell felszerelni, ha a napi átlaghőmérséklet 7 °C alá süllyed. Éjszakai fagyok azonban ennél sokkal korábban is előfordulhatnak! Ezért a téli felkészítés egyik legfontosabb eleme a fagyálló folyadékok használata. Érdemes az autó hűtőrendszerét legalább 25 °C dermedéspontú fagyállóval feltöltetni. A hűtőfolyadék mellett az ablakmosó folyadék cseréje is szükséges, ám előtte a maradék nyári oldatot el kell használni. Érdemes minél alacsonyabb hőmérsékletet tűrő fagyállót választani, nehogy szétfagyjon a tartály.

ELLENŐRIZTESSE A LÁMPÁK, AZ ABLAKTÖRLŐ ÉS AZ AKKUMULÁTOR ÁLLAPOTÁT!

A megfelelő látás és láthatóság rendkívül fontos. Ezért ellenőriztesse a lámpákat és az ablaktörlőlapátokat is, még a tél beköszönte előtt. Ha valamelyik armatúra törött, érdemes cserélni, mert a beszivárgó víz komoly pusztítást végezhet. Ha az ablaktörlőlapát csak egy kicsit is rosszul, csíkosan töröl, cserélni kell, hiszen télen, megdermedve még rosszabb lesz!

A nagy hidegben (fagypont k
özelében) az akkumulátorok jelentősen vesztenek teljesítményükből, ezért nem árt, ha a télnek tökéletes állapotú akkumulátorral vágunk neki. Ha ősszel egy kicsit nehézkesen ment az indítózás, akkor szinte biztos, hogy télen képtelen lesz életre kelteni a motort.

 

http://alkatresz.fiatgroup.hu/campaigns/121001_tel/items500.png

 

VÁLASSZON MINDIG GYÁRI ALKATRÉSZEKET A TÉLI FELKÉSZÍTÉSHEZ, HISZEN EZEKET KIFEJEZETTEN AZ ÖN AUTÓJÁHOZ TERVEZTÜK!

HASZNÁLATUK NAGYOBB BIZTONSÁGOT, KÉNYELMET ÉS TELJESÍTMÉNYT BIZTOSÍT, ÍGY ÖN MÉG A LEGZORDABB ID
ŐBEN IS NYUGODTAN INDULHAT EL JÁRMŰVÉVEL.

 

 

 

 

 

 

http://kovacs-auto.hu/fajlok/FIAT/DolceVita.jpg